Csiszár Jenő a Klassz FM arca
csiszar jeno1 Csiszár Jenő a Klassz FM arca

Ma délután sajtótájékoztatón mutatkozott be a Danubius rádió jelenlegi frekvenciáját zajos pályázaton elnyerő Klassz FM. Egyelőre egy dolog biztos: a műsoridő több mint 90 százalékában zenét játszanak majd.

Sok dolga lesz a következő hetekben a november 19-től a Danubius jelenlegi frekvenciáján sugárzó Klassz FM stábjának. Egyelőre még a rádió neve sem biztos: a pályázatban és a kora délután tartott sajtótájékoztató meghívóján Class FM szerepelt, de végleges döntés még nincs a csatorna nevéről – vagy legalábbis nem nyilvános. A tájékoztatón elhangzottak alapján  magyaros írásmód használata tűnik valószínűbbnek.

A sajtótájékoztatón Csiszár Jenő, az üzemeltető Advenio menedzsmentjének tanácsadója  elmondta: a magyar piacon eddig két sikeres országos kereskedelmi rádió működött. Az általuk közvetített értékeket a Klassz FM sem akarja sutba dobni: ezek figyelembe vételével, de a 2009-ben és 2010-ben jellemző európai kereskedelmi rádiózási trendeket is beépítve szeretnének működni a következő 7 évben.

Az európai trendek átvétele alatt a csatorna elsősorban a hallgatóközpontúságot és a zenei kínálat megújítását érti – mondta el Szever Pál zenei főszerkesztő. A rádiókat gyakran éri az a kritika, hogy mindig ugyanazokat a zenéket játsszák: ez a hallgatók körében végzett zenei teszteken kapott eredményeknek volt köszönhető. A Klassz FM szerint ennek megváltoztatására elérkezett az idő: az emberek ugyanis unják a kínálatot.

A Klassz FM alkalmazkodni fog a változó rádiózási szokásokhoz és az Európa szerte jellemző trendekhez a zenei kínálat kialakításakor – hangsúlyozta Szever Pál. Példaként elmondta: ma már nem az alakuló zenekaroknak kell kilincselniük a rádióknál, ha be akarnak futni: az internet segítségével már azelőtt népszerűvé válhat egy csapat, hogy elkészülne a bemutatkozó maxilemeze. A hallgatók ízlését ilyen formában is követni kívánja a Klassz FM. Hazai példaként az elektro-folk műfajban alkotó Holdviola zenekart említette.

A zenei szerkesztés változásának másik példájaként a rádiós körökben korábban tabunak nyilvánított AC/DC zenekar neve merült fel. Miközben a rádiók elzárkóztak az AC/DC számok játszásától, a rajongók többszörösen is megtöltötték volna a Papp László sportarénát: Szever Pál szerint ilyen körülmények között a csatornák nem “tilthatják le” egy zenekar számait. (A zenei főszerkesztő az elkötelezettség jegyében még zokniját is megmutatta a sajtó képviselőinek: ezen az AC/DC felirat szerepelt.) Szever hangsúlyozta: a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Klassz FM nem beszélgetős, hanem egyértelműen zenei rádió lesz: ennek megfelelően a műsoridő több mint 90 százalékában zenét játszanak majd.

A tervezett műsorokról egyelőre nem árultak el konkrétumokat a sajtótájékoztatón, nagyrészt még kialakítás alatt ál a műsorstruktúra. Az azonban biztos, hogy november 19-én lesz reggeli, délutáni és esti műsor is – mondta Csiszár Jenő.

A stábbal kapcsolatban sem derültek ki további részletek: a szakma legjobb, legprofibb képviselőit szeretnék alkalmazni, de hogy pontosan kik lehetnek a húzónevek, arról egyelőre nem kívántak többet elárulni.

Kapcsolódó link:

Végleg elhallgat a Danubius és a Sláger!

via

Related Posts with Thumbnails
Posted by vzsolt
Filed in uncut
Tags: , , , , , , .
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *